Laden...
lock_open Inloggenkey_go Registreren


Historie

Het is 1927 als Albert en Trientje Timmer een kleine bakkerij overnemen aan de H.J.Kniggekade in Stadsknaal. De bakkerij staat bij een van de vele sluizen die Stadskanaal rijk is, en er wordt samen met o.a. een kruidenier, slagerij, groenteboer en kapper goede zaken gedaan. De meeste produkten worden door Albert met paard en wagen uitgevent. Later wordt er een bakfiets aangeschaft en zoals gebruikelijk in die tijd, helpen alle kinderen een handje mee.

De  takkebossen oven was allang vervangen voor een olie gestookte- en later een gasoven als zoon Rikus en schoondochter Sinie Timmer de zaak overnemen in 1963. In dat jaar wordt ook de eerste bedrijfswagen aangeschaft, en worden vele andere aanpassingen gedaan om aan de steeds veranderende eisen die kwaliteit en consument stellen, te kunnen voldoen.

In 1981 wordt de bakkerswinkel geopend in Gasselte, en hier vestigen Albert en Lia Timmer zich als derde generatie. Eerst wordt er nog samen gewerkt met hun [schoon]ouders, maar als Rikus plotseling overlijdt in 1987 runnen Albert en Lia het bedrijf alleen. Inmiddels was de ambachtelijke bakkerij verhuisd naar Gasselte, en in Stadskanaal blijft alleen de vent wijk over, die tot op de dag van vandaag nog steeds volop actief is. Er wordt in 1990 een nieuwe filiaal geopend in Gasselternijveen, en een tweede filiaal in 2001 in Stadskanaal.  De produktie ruimte wordt steeds modern gehouden, en tussendoor vinden er diverse winkelverbouwingen plaats. Zo komt er een terras en ijsverkoop in Gasselte, zodat de touristen hier gezellig kunnen genieten van en kopje koffie met lekkere, verse produkten uit eigen bakkerij.  

Ondanks de moderne vooruitgang is het bakkersvak nog steeds ambachtelijk. Zo is het goede uit grootvaderstijd ook nu nog steeds toepasbaar. Dat merkt men aan de bereidingswijze van het brood en banket, maar ook aan de hoogwaardige kwaliteit van de toegepaste ingrediënten. Dat alles maakt dat het brood van de Echte Bakker iets oorspronkelijks heeft. Het brood smaakt gewoon lekkerder. Rond 8 uur 's morgens ligt het hele assortiment elke dag weer vers te geuren in de winkels.

Inmiddels bestaat het bedrijf 90 jaar. In 2017 is daar d.m.v. diverse activiteiten bij stil gestaan.

Als in mei 2018 Albert komt te overlijden gaat Lia alleen met het bedrijf door. 

Tot op 1 April 2020, vanaf dat moment wordt het bedrijf  overgenomen door Paul [zoon van Albert en Lia] en zijn partner Marlous. 

​De 4de generatie Timmer staat aan het roer, en met veel enthousiasme worden de eerste prijzen met vak- wedstrijden al weer binnen gehaald.